Crème satijn zeugje Alisha

Alisha is samen met nog een zusje geboren op 5 december 2003 in België.  Haar vader is een crème satijnbeer, die in augustus gewonnen heeft tijdens een show in Zichem. Alisha's moeder is een crème satijndraagster.  niet zo ontspannenportret

Alisha is een kleine cavia, met heel veel energie. Ze rent graag door de kamer en is zeer ondernemend. Ze durft heel veel en gaat regelmatig op onderzoek uit. Ze wil alleen niet zo hard groeien. Toen ze drie maanden was woog ze nog maar 412 gram.  Alisha heeft in het binnenhok het hangmatje ontdekt en ligt daar af en toe heerlijk in te slapen als ze tenminste niet op onderzoek uitgaat in de kamer.

lekker op het gras21 augustus 2005

Alisha is op 1 oktober 2005 naar dierenarts Krista Cears geweest om röntgenfoto's te laten maken. Ze is onderzocht op Osteodystrofie bij satijncavia's en blijkt dat gelukkig (nog) niet te hebben. Op 2 februari 2007 heeft Alisha ontstoken oogjes. De dierenarts denkt dat het met Cavasan wel over zal gaan, maar op 4 februari zit ze zo in elkaar gedoken dat de beslissing snel genomen is en Alisha krijgt net als een aantal hokgenootjes antibiotica (Doxoral) en Yakult.

Alisha knapt weer helemaal op en op 1 april '07 gaan de cavia's weer naar buiten.


24 november 2007


22 december 2008

Voor het eerst naar buiten

Het is lekker weer begin april 2009 en Alisha mag weer van het gras genieten.

Philou, Alisha, Roma, Noski, Lilly en ZosjaPhilou, Zosja, Lilly, Noski en AlishaAlishade groep

Alisha op de bankSatijnzeugje AlishaAlisha

1 Juni 2009

in de renalisha

Zomer 2009

'caviaflat'

januari 2010

Afscheid van Alisha

Op 14 mei nemen we afscheid van Alisha. Ze is al een paar dagen niet fit en heeft een ontstoken oogje. Alisha is 6 1/2 jaar oud geworden en is een speciale cavia voor ons. We zullen haar missen met haar glanzende gouden vachtje en haar waggelende loopje.

 

 


Laatste update: 24 oktober 2015