De muisjes

Op 24 april 2005 kopen we onze eerste drie muisjes bij Exoknaag in Houten. Drie jonge vrouwtjesmuizen. Ze zijn erg lief en de kinderen kunnen heel leuk met ze spelen. Hamsterhuisjes, wc rollen, doosjes, keukenrollen... alles prikkelt de nieuwsgierigheid van de drie muisjes. Ze zijn nog zo klein dat ze met z'n drieën in een voerbakje voor een hamster passen. Het gevlekte muisje heet Beauty, het zwarte Stitch en het crème muisje heet Goldy. De eerste twee zijn van onze dochter en de laatste van onze zoon.

op de bankBeautythe royal palaceBrownie op 18 meide drie muisjes

Op de derde dag gaan de kinderen proberen of de muisjes fijn in de cavia-ren kunnen spelen. Dat gaat prima tot ik denk dat ze daar wel even in kunnen blijven onder het eten...na een poosje zien we nog net het staartje van Goldy onder de piano verdwijnen! Gelukkig kunnen we haar verleiden om in een keukenrol te kruipen en zo kunnen we haar weer vangen.  De muisjes hebben inmiddels hun intrek genomen in een grote hamsterkooi. Ze hebben het er prima naar hun zin en ze snuffelen en klauteren wat af in de grote ruimte. Tot laat op de avond ineens Stitch boven op de kooi aan het wandelen blijkt te zijn... Als we haar willen pakken laat ze zich moeiteloos tussen de tralies door glijden.
Jammergenoeg gaat Goldy in de vakantie op 5 mei dood. De druppeltjes tegen de benauwdheid mogen niet meer baten. Ook Beauty heeft het erg benauwd, maar een andere bodembedekker en druppeltjes colloïdaal zilver helpen haar er bovenop. Stitch krijgt vreemde kale plekken en ik denk aan schurft. Na drie keer behandelen met anti-schurft groeit op de kale plekken weer mooi zwart haar. Onze zoon koopt op 18 mei een ander muisje en noemt haar 'Brownie'. Het gaat goed met Brownie en ze is al erg tam. De andere muisjes accepteren haar zonder problemen.

Lekker meespelen vinden de muisjes wel interessant. Jammer genoeg passen ze niet met zijn drieën in de mooie villa... 

Brownie juni 05lego-villaspelen met de muisjeseven snuffelen

Na een paar weken begint Brownie er minder fit uit te zien en het spelen vindt zij niet meer zo leuk. Ze loopt met een hoog ruggetje en wordt steeds magerder. Op 18 juni 2005 vinden we haar levenloos onder in de kooi. Hier rechtsboven nog een laatste foto van Brownie met haar vriendinnetjes. Nu wonen er nog maar twee muisjes in de kooi. Als we terugkomen van vakantie laat Stitch zich jammer genoeg niet meer gemakkelijk vangen. Wel komt ze naar de tralies toe als je je vinger of iets lekkers voor de tralies houdt. De muisjes zijn erg leuk om naar te kijken met hun acrobatische toeren in de kooi. Iedere keer na een grondige schoonmaakbeurt van de kooi proberen we iets aan de inrichting te veranderen zodat het spannend blijft voor de muisjes. Af en toe spelen we met de muisjes buiten de kooi en het is vermakelijk om te zien hoe ze over een touw kunnen rennen, hun staartje gebruikend voor het evenwicht.

samen poetseneven uitrustenmuisjes-speelparadijsop het touwin de kooi11 december 05  

Op 23 januari 2006 ligt Beauty dood in het slaaphuisje. Ze ziet er vreemd uit met een gezwollen buikje. We hopen dat ze niet al te veel pijn heeft geleden. Dag lieve Beauty! Nu is Stitch nog alleen over in de grote kooi...

Stitch is nu alweer een jaar bij ons. Van de vier muisjes die we gehad hebben is zij de enige die nog leeft. Ze leeft niet meer in de grote kooi, maar in een wat kleiner bakje waarin ze het naar haar zin lijkt te hebben. Er wordt nog regelmatig met haar gespeeld en al is bij het oppakken wat bang, ze geniet wel van de aandacht.

Stitch op onderzoek uitStitch in SpiraalStitch in speelhuisjelekker snuffelen
Op donderdag 7 december 2006 ligt  Stitch dood in het hok. Ons mooie laatste muisje is er niet meer!

Weer muisjes

Op zondag 7 juli 2007 krijgen we drie muisjes: Ze heten Mini, Vlekje en Speedy. Het zijn vrouwtjesmuizen van ongeveer een jaar oud. Volgens het vorige baasje luisteren ze niet naar hun namen en we besluiten hen een nieuwe naam te geven: Kika, Nana en Jill.


Kika,
Nana en Jilly

Spelen met de muisjes...

De muisjes krijgen elke twee á drie weken een nieuwe inrichting in hun kooi. Deze keer kregen ze een hamsterhuisje te leen. Alle drie de mollige lijfjes werden in dat huisje gepropten...lekker slapen maar.

Knabbelen

Hoeveel plezier kun je als muisje niet hebben met een eierdoos...? De volgende ochtend blijkt de hele eierdoos verpulverd op de bodem van de kooi te liggen en in het slaaphuisje en de muisjes slapen uitgeput, maar tevreden.

Afscheid van Kika

Op 14 december ligt Kika dood in het huisje. Ze was al een paar dagen niet lekker en had een dik buikje. Dag lieve Kika!
kika


22 december 2008

Afscheid van Nana

In de zomer van 2008 krijgt Nana een gezwollen buikje en kort daarna vinden we haar dood in het huisje. Alleen Jilly leeft nu nog, weer het zwarte muisje dat het langst leeft...

Jilly

Op 22 maart vind ik Jilly, ons laatste muisje, dood in haar holletje, ze ligt lekker opgerold alsof ze slaapt. Ze is 2 1/2 jaar oud geworden en dat is oud voor een muisje.

 

 


Laatste update: 24 oktober 2015